..:: clickz's ::..

Thursday, March 19, 2009

GengSeluarKetat - Episode7 "Luka Ketawa Airmata3"

.... utk pengetahuan smua.. spjgn pjlanan aiman tak lepas berdoa agar kami smua slmt spai.. dan bila esok nyer tiba biar lah MASA bergerak dgn lambatnya agar dpt kami smua bkumpul terasa lama amin ya ra'bal alamin...

fuuuuhhhhhhhhh !!!!.. penat giler2.. hehehhheh yer la pjlanan kami bkn nyer dekat.. tapi agak jauh la jgk.. hehheeh tp sesdah tibanya bila smua dpt bkumpul smua yg Penat Letih Tired mmg x terasa langsung tibe2 jeur ilang.. llalallalla !!!

"kETAWa"
journey is begins...
bahagian 2


8am .. ermmm lpas jer kiteorg minum tuk lapik perut kami pun menuju la ke rumah kakPandot.. tp yg kelakarnyer.. nk g umah kakPandot kiterorg tawaf sbyk 3x.. hahaha.. yer la 1st kan mane x nye sesat la jd nyer.. alih2 kiter org cal kakPandot pas2 x brp minit MAK kakPandot yg spai.. mmg malu2 kucing la smua.. hhahaha

8.35am
.. bila kami spai.. aiman dh npak KakPandot n Aimi kat dpn pintu.. ala2 penyambut tetamu gitu wakakakak..... 1st time jper kakPandot npak COOL je.. sesekali bila die lirikkan mata nye, npak Tegas AGRESif dan BerPrinsip org nyer, baek tau kakPandot nie..... Aimi plk npk manje, comey, dan malu2 org nyer hehehe...


Kami smua pun dijemput masuk.. dan keluarga kakPandot menghidangkan NasiLemak, MeeGoreng, Nugget, TEH O & TEH opsssssss.. alamak aiman terlupa pulak Karipap.. yg aiman ltk pic karipap smalam tue ehhee,. aiman kena sebut ni sb nti org yg mengOreng kan karipap tue marah plk... hehhehe... utk korg nyer INFO Aimi yg Goreng karipap tu lallalala ..sbnrnya aimi dh spai lebih awal dari kiteorg.. aimi tumpang kakPandot utk dtg ke Teluk Intan. Aimi dan kakPandot btolak dari KL dlm kul 5.30pm dan spai ke TelukIntan 10.30pm.. eerrmmm patut laaaa karipap tue mcm muka aimi sikit hehehehe..

mmg byk benda yg kelakar, Ketawa jer kiteorg nie.. ketawa kan diri sendiri pun ader.. lallalalala yer la mane tidak nyer.. bkn senang nk berkumpul mcm nie ramai2.. dan selalunyer dlm CF(YM) jer kami berborak.. ini scara dpn2.. klu boleh kami smua x nk tido seharian.. nk berborak je, nk tahu latar belakang dgn lebih dekat.. yer la matlamat kami satu nk mengerat kan dan mengukuhkan ikatan adek beradek sesama kami...

dalam pd itu sbnrnyer mata kami smua ni dh nk layu sgt2 dan otak kepala nie dh ingat bantai jer,.. tp msg2 control lg... lpas jer kami breakfast.. kami smua nk la check in dulu la hotel yg tlh di booking oleh abgMacan sbyk 3 bilik (106, 107 dan 108 hehehhe!!!) dan tlh di sponser sepenuh nye oleh abgMacan jgak.. TQ ABGMACAN love u lallalal!!

9.45am .. dgn baek hati nya abg2 kakPandot g la tgok2 hotel tu samada kami smua leh check in awal ke x..?? malang nyer X leh.. kena gak check in kul 12pm.. ermm nk bt cam ner kan so bdk2 pompuan semua mandi dulu kat umah kakPandot.. yg lelaki Kafin dan Aus je mandi kat umah kakPandot yg lain tertido kat dpn hall umah tmasuk aiman.. ngantuk laa coz drive..!!! zzzzzzzzzzzzzzZZZZZZZZZ...

11.50am .. kami yg tertido ni tjaga.. dan siap2 nk g hotel tp dlm nk bsiap2 tu kami smua sbnrnye menantikan kedatangan Opah dan Ryuda,.. x smpai2 lagi.. Yelaa jam dh nk msuk tghari risau la gak kan.. jadi aiman yg baru bgn dr tido nie btanya kan ttg Opah.. rupe2 nyer Opah x dpt Join.. mmg sedey.. menurut dari sumber2 yg leh dipercayai.. Opah disaat2 akhir tpakse meghadirkan diri satu majlis perkahwinan saudara mara sbelah suami nya.. Disbbkan ingin menghormati dan menjaga hati Opah turutkan saja apa kata suami nya..

mmg agak sedey la jgak bila Opah x dpt dtg.. ini kerana plan ke teluk Intan ni separuhnya adalah dari idea asal Opah.. mmg sedikit kecewa, dan tsgt FRUSTTTT!!! so cam ne?? ape2pun Gath nie harus diteruskan.. makna nyer 2 Puteri yg sudah compem x ada selepas Bucuk.. Opah plk... uhuhuhuhhuuhuh ..

dan berita Gembira plk .. Ryuda dlm pjalan nk ke Teluk Intan mkin dlm tghari baru die sampai.. suke sgt2.. x penah jper lagi akakYuda nie.. mcm ner la gak nyer yerrr.. heheheh!!! dan satu KEJUTAN telah berlaku opah tlh mghantarkan wakil nye.. Ziela.. aiman mmg x penah kenal siapa la Ziela ni? mahupun berborak dlm YM??.. tp sesetengah dari GSK ada yg sudah kenal Ziela nie.. jadi kedtgan Ryuda & Ziela amat kami nantikan..

12.10 pm .. slps meting tergempar .. kami yg X MANDI lagi dibenarkan check In hotel utk bersiap2.. yg sudah mandi tinggal di rumah kakPandot.. Ini kerana Keluarga kakPandot sekali lagi menjamu kami mkn.. tp kali ini untuk mkn tghari plak.. mmg pada mulanya agak malu kami nk terima tp atas tidak menghampakan kakPandot dan keluarga kami ikut sahaja..

kami pun bergegas la ke hotel utk bersiap2.. Hotel yg kami menginap tu x jauh dari rumah kakPandot dlm 5minit jer...

1.15pm .. kami pun yg bersiap nie tiba la dirumah kakPandot, masa tu aiman ternampak Ryuda dan Ziela.. laaa dieorg dh spai rupenyer.. 1st time tgok Ryuda ni kiut sgt2, Putih Gebu, hheh tp Pemalu la die ni.. x same dlm CF(YM).. lalala.. yg Ziela plk aiman x brp kenal so aiman cume leh ckp Ziela nie dpt rase keMATANGan nye.. heheh...

errrrrmmm sedap nyer mknan yg disediakan ni ada Ikan Goreng, TelurDadar, Sambar Udang, Kari Daging, dan disulam dgn Air Oren yg sejuk.. tp sbelum kami smua bersantap.. Ayah kpd kakPandot telah membaca DOA SELAMAT tuk kami semua.. agak terharu jgk bila Ayah kakPandot sudi menDoakanya.. aiman hrp dan berdoa agar Ikatan yg terjalin ni bertambah kuat.. dan diRESTui oleh NYA..!!!! amin.. ya ra'bal alamin...

UMMMMMMPPhhh kenyang sgt2!! TQ sgt2 pd Keluarga KakPandot..


2pm .. selepas kami abis mkn... ada 1 tragedi yg amat memilukan hati kami smua.. dan ia amat sukar tuk aiman ceritakan nya disini.. Ini tlh mjadi RahSiA Keramat GengSeluarKetat!!

to be continue
akan bersambung ...

nantikan "Diari" Penuh Sepanjang Perjalanan
& Gambar2 "eXLUsiVE"

1st eVer .. GSK @ TelukIntan
dalam Episode akan datang..

LebihPanas LebihKonterversi LebihGosip

"satu transformasi akan berlaku" !!
alamak mcm AF plak.. hheheheh

p/s: ermmm, aiman dh tunaikan Janji aiman nk update blog ni hehehe.. tercapai gak!! walaupun Letih Penat , badan nie sengal2 .. tp demi adek beradek ku GSK, sahabat2 ku YM, sahabat2 ku MySpace, sahabat2 ku FaceBook, serta Pengikut2 SETIA Blog aiman TQ sb bg support!!.. nantikan cite seterusnyer.. dan pix2 menarik dari aiman tuk kalian.. tguuuuuuuuuuuuuuuuu tauu!!! hehehehhehe

1 Kritik!! :

  1. norlina alfan said...

    cool, tegas, berprinsip... iyer ker dik oi? adoi... malu plak rasanya..

Blog Widget by LinkWithin