..:: clickz's ::..

Friday, May 15, 2009

layak kah Hafiz?

Oleh: Razif Rosdi
Juara AF7 Pilihan Bekas Pelajar

KUALA LUMPUR, 15 MEI 2009: Pemilihan Aril sebagai pelajar yang di AFMasuk semula sedikit pun tidak mengecewakan 9 rakan lain yang kurang bernasib baik. Mereka percaya itu rezeki masing-masing dan menerima dengan fikiran positif. Lebih daripada itu ada yang menganggap Aril layak kerana dia ada bakat tersendiri dan peminat yang sangat ramai.

Lebih penting diperkatakan sekarang, siapakah bakal juara AF7? Tentunya setiap pelajar yang telah tersingkir itu mempunyai pilihan masing-masing. Jom kita ikuti pandangan mereka...

# OBRI - YAZID:
Perubahan paling besar! Nampaknya Yazid telah berjaya ditransformasikan! Akim juga mempunyai suara yang hebat manakala Aril memiliki aura yang sangat kuat.

# RINI - HAFIZ
Hafiz pelajar yang sangat konsisten. Setiap minggu persembahan Hafiz memang mantap. Lebih-lebih lagi pada konsert ke -9 menerusi lagu I Believe I Can Fly. Akim pula menunjukkan peningkatan yang ketara dan semakin menyakinkan.

# ADILA - YAZID
Suara Yazid sangat berkualiti. Tapi dia masih perlu masa untuk menjadi yang terbaik. Hafiz pula mampu menyanyi dengan lantang dan dia mempunyai perangai baik dan disenangi ramai orang.

# SIDI - ARIL
Aril mempunyai bakat dan aura serta pakej seorang penghibur . Dia menepati citarasa trend masa kini. Yazid menunjukkan perubahan ketara dari segi personaliti. Suaranya juga unik dan maskulin.# ZIZI - HAFIZ
Hafiz sangat berbakat dan memiliki cara tersendiri dan attitude yang baik. Suaranya sungguh hebat. Akim menunjukkan perubahan yang ketara dan mempunyai suara serta personaliti yang menarik. Aril pula ada pakej yang lengkap untuk menjadi penghibur.

# RUBISA - HAFIZ
Hafiz sangat konsisten pada setiap minggu. Akim menunjukkan banyak peningkatan dan elemen-elemen transformasi.

# QHAUD - SEMUA JUARA
Setiap finalis adalah juara di mata peminat!

# CLAUDIA - ARIL
Aril memang bagus dan layak sangat kerana dia mempunyai attitude seorang penghibur. Akim pun bagus dan bekerja keras. Dia memang bersedia untuk menjadi seorang artis dalam usia muda.

# AISHAH - HAFIZ
Hafiz memang konsisten sejak minggu pertama lagi. Semakin sampai ke final, Hafiz semakin hebat dan ada ciri seorang juara.Akim juga ada banyak peningkatan manakala Aril ada karisma seorang bintang.


Pelajar-pelajar AF7 - Top 20

# ABRAHAM atau AB - HAFIZ
Hafiz layak jadi juara sebab sejak minggu pertama lagi dia telah tunjuk persembahan yang konsisten. Persembahan Hafiz tidak pernah membosankan. Sejak bertemu Akim dari kem muzik lagi saya dapat rasakan Akim ada masa depan yang cerah dalam industri muzik. Akim ada pakej yang baik untuk menjadi artis.

# FAEZAH - HAFIZ
Hafiz ada karisma tersendiri dan suara berkualiti yang dapat 'cairkan' perempuan. Dari segi transformasi, setiap minggu Hafiz berjaya serlahkan kemampuannya. Insya-Allah Hafiz juga boleh menang Anugerah Bintang Popular Berita Harian tahun depan.

# AMIM - BELUM PASTI
Semua finalis ada peluang jadi juara dan saya perlu tunggu persembahan mereka pada malam final nanti.

# KELANA - HAFIZ
Hafiz bakal juara AF7 sebab dialah yang terbaik!

# CABBY - HAFIZ
Persembahan Hafiz sangat konsisten. Suara memang mantap!!
kredit Article: murai
kredit Photo: murai

1 Kritik!! :

  1. BudaK^512Mb~ said...

    AF? er, kurang lyanan la, hehe tp konsert last smalam iez de tgk hehe, tp yg penting, dunia seni nyanyian tnah air tlah dperkotak-katikkan, bakat bkan segalanya, huhu yg penting pekej.

Blog Widget by LinkWithin